Nieuws

De Jossen

Regie:

Marjan Loman

Het stuk:

Om het met de woorden van de Jos te zeggen: ‘Wij zijn rijker dan de zeeën diep. Wij hebben alles wat er is, wij hebben — luistert goed! — mekaar. Laat ons de troost fêteren van op zijn minst in groep geleefd te hebben! Ja, laat ons toch - zolang we kunnen - opgaan in de roes die ons, verwante zielen, gezworen gezellen, doet versmelten in een feest van collectieve werkzucht en plezier! “
De wereld waar het zich afspeelt… tja… dat kunnen we u niet zeggen. De situatie die u ziet… kunnen we u ook niet zeggen. Wat het echt allemaal betekent? Dat is voor u, het individu.
‘De Jossen’, gaat over het spanningsveld tussen groep en individu, met de allesomvattende ondertitel: “Val en revival der samenhorigheid“.
Alle personages heten: “Jos” en ze doen alles samen, eten drinken, slapen, vrijen, leven...
Hun geluk hangt af van het collectieve, van elkaar.
En dan… plots zegt één Jos: “Ik doe niet meer mee!“.
Hun hele wereld stort in… de jossen zijn gejost!

Voor u spelen:

Birthe Dekempe
Els Thibau
Joke Claessens
Yannick Mua
Marleen De Cubber
Stefaan Van der Stricht
Bernard Pieters

Speeldata:

Zaterdag 30 maart 2019 om 20u.
Zondag 31 maart 2019 om 15u.
Maandag 1 april 2019 om 20u.
Vrijdag 5 april 2019 om 20u.
Zaterdag 6 april 2019 om 20u.
Zondag 7 april 2019 om 19u.


Garamondi Teater is winnaar van de Cultuurprijs 2014 in de categorie "Vereniging of groep". Deze prijs werd uitgereikt op 5 december 2014 en was een initiatief van de Cultuurraad van Geraardsbergen.

Onze vereniging was genomineerd voor de vernieuwende ideeën die we al meer dan 30 jaar brengen binnen het theater in Geraardsbergen, zoals wij dat nu weer doen via ons repertoire Kamertheater.