Garamondi teater stelt voor...

 

'Variaties omtrent eend'

gespeeld door Stefaan Van der Stricht en Johnny De Meyst.

 

Twee oudere mannen op een bank in het park...
Ze staren naar het meer...
Ze praten wat over een boot, over eenden...
Het lijkt zinloze zever, grappig en absurd. Ze spreken over natuur, vriendschap, de dood... grote filosofische onderwerpen.
Maar eigenlijk spreken ze over zichzelf, over hun angst voor gezichtsverlies, over ouder worden, over eenzaamheid. Vaak spreken ze niet echt met elkaar, maar praten langs elkaar heen. Hun geheugen laat hen in de steek, ze zoeken naar vergeten woorden. Soms lopen hun discussies uit de hand en maken ze ruzie. Ze proberen elkaar te overtroeven en ze hebben schrik om af te gaan. Ondanks alles blijven Emiel en Georges elkaar genegen.

In veertien fragmenten blikken de mannen terug op hun leven en op hun vermoorde onschuld. Ze vluchten in pedanterietjes en voor de waarheid: "Als 't fout is, verknoei mijn tijd niet en als het waar is wil ik het niet weten", is één van Emiel's reacties.

"Variaties omtrent eend" is een toneelstuk waar hartelijk om gelachen kan worden. Maar waar je ook ernstig over kunt nadenken. De eend wordt een spiegel van het menselijk bestaan. Het stuk vormt tegelijk ook een metafoor voor toneel en publiek. De vraag aan de toeschouwer luidt dan ook, bent u Emiel?... Georges?... oude Griek?... of eend?...
Staar maar mee over het meer...

Regie: Inge Brinkman

Wilt u een receptie, diner, feestelijke of sociale gelegenheid van uw vereniging, groep of familie opfleuren met een grappig stukje ‘cultuurgeschiedenis’?
Dan stellen wij graag het kamertheater voor van Garamondi Teater.

 

Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 054/41.90.59